Ajándék

Ajándékötletek a család valamennyi tagjának, a barátoknak . Jeles alkalmakra és csak úgy. Saját készítésű, több-kevesebb kézügyességet és pénzt igénylő ajándékok. Ajándékozási szokások, az ajándékozás illemtana.

Ajándékozás

Friss topikok

  • deque: Ügyes! (2012.07.04. 16:15) Csillag gyöngyből
  • online fogadas: Nagyon tetszik az oldal <a href="http://raiul-bestial.info">filme porno</a> igaz meg ... (2011.11.19. 18:29) Megint a vándordíj...
  • ablakos: Részben saját készítésű ajándéknak minősül, ha készítesz egy remek fotót és azt feltöltve megrende... (2011.09.15. 11:03) Karácsonyi jókívánság
  • Cseszka12: Szia! Olvastam a bejegyzésed és megszeretném kérdezni találtál-e már olyan anyagot, ami vízálló?... (2011.07.14. 14:35) Papírforgó
  • KissVeronika021: Gratula! (2011.02.18. 14:53) Büszke vagyok!

Mézeskalács

2007.12.15. 10:00 | Pepeanya | 2 komment

Tudom, rengeteg mézeskalács-recept létezik, mindenki másra esküszik. Én azért leírok egy receptet, ami tuti siker, finom és puha mézeskalács lesz belőle. És elkészíteni is egyszerű.

Ami fontos: nem szabad vékonyra kinyújtani, mert akkor ropi lesz belőle.:-) És a tepsit nem kell kivajazni, mielőtt a tészta belekerül!

Szóval, a hozzávalók:

  • 1 kg méz
  • 2 kg liszt
  • 40 dkg RÁMA
  • 40 dkg porcukor
  • 4 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 8 tojássárgája
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

A mézet fel kell melegíteni, felolvasztani benne a margarint, hozzákeverni a porcukrot és a fűszerkeveréket. A lisztbe belekeverni a szódabikarbónát, a négy egész tojást, a nyolc tojás sárgáját és a mézes-vajas keveréket. Az egészet össze kell gyúrni (ilyenkor még nagyon ragad, nem kell meglepődni) és egy éjszakára a hűtőbe tenni.

Miután - nem túl vastagra - kinyújtottuk és kiszagattuk, lehet díszíteni mazsolával, dióval, apró cukorral, kinek mi jut még eszébe, és kb. 15-20 percre kell betenni a sütőbe kb. 180 fokra. Jó sokáig eláll.

Én péntekre ennek a dupláját készítettem el, mert az oviban közös mézeskalács-sütés volt.

Lett 16 db tojásfehérjém. Ha valakinek van ötlete, mit kezdjek vele, írjon. De ne azt, hogy süssek belőle habcsókot! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandekom.blog.hu/api/trackback/id/tr88263341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnár Erzsike 2007.12.15. 16:10:52

Kedves Pepeanya!

Két iker kislány szerető anyukája vagyok, most Karácsonykor lesznek 3 évesek, épp Szenteste születtek a csöppségek. Nagyon sokat sütünk együtt és már ők is komolyan részt vesznek a készülődésben. Ezért tudom ajánlani a következő receptet, a kimaradt tojásfehérjék felhasználására: Fogjuk a 16 db tojásfehérjét, hozzá adunk 30 dkg olvasztott vajat és 70 dkg porcukrot, 50 dkg liszt, majd ezt mind összekeverjük és mandula aromát tetszés szerint beleöntünk, 2 kávéskanál fahéj, majd 5 evőkanál tejszínt, fél zacskó zabpelyhet, és egy zacskó kedv szerinti pudingport és 6 dl tej. Majd ezt mind újra összekeverjük, és a kivajazott tepsibe beleöntjük. Előmelegített sütőbe 25 percig sütjük, felvágjuk és tálaljuk. És már készen is van a Sült pudingos-különlegesség. A rokonságunk körében nagy sikere van, fogyaszátok egészséggel:)

Pepeanya 2007.12.18. 14:09:19

Erzsike!

Köszönöm, kipróbálom! Boldog karácsonyt nektek, és a lányoknak boldog születésnapot!