Ajándék

Ajándékötletek a család valamennyi tagjának, a barátoknak . Jeles alkalmakra és csak úgy. Saját készítésű, több-kevesebb kézügyességet és pénzt igénylő ajándékok. Ajándékozási szokások, az ajándékozás illemtana.

Ajándékozás

Friss topikok

  • deque: Ügyes! (2012.07.04. 16:15) Csillag gyöngyből
  • online fogadas: Nagyon tetszik az oldal <a href="http://raiul-bestial.info">filme porno</a> igaz meg ... (2011.11.19. 18:29) Megint a vándordíj...
  • ablakos: Részben saját készítésű ajándéknak minősül, ha készítesz egy remek fotót és azt feltöltve megrende... (2011.09.15. 11:03) Karácsonyi jókívánság
  • Cseszka12: Szia! Olvastam a bejegyzésed és megszeretném kérdezni találtál-e már olyan anyagot, ami vízálló?... (2011.07.14. 14:35) Papírforgó
  • KissVeronika021: Gratula! (2011.02.18. 14:53) Büszke vagyok!

Papírforgó

2008.05.29. 10:00 | Pepeanya | 1 komment

Címkék: sablon olló parafadugó papírforgó gombostű

Szintén az ovi-béli gyermeknapon készítettük Petivel ezt a szélforgót. Anyaga papír, így csak fedett helyre lehet kitenni. Még keresem azt az anyagot, ami vízálló ugyan, de hasonlóan egyszerűen lehet vele dolgozni, mint a papírral. Annál is inkább, mivel a boltban kapható szélforgóknak elképesztő ára van.

Nos, ehhez kell egy sablon, amely sima, négyszög alakú papírból készül. A közepére - a papír nagyságától függően - kört rajzolunk, majd a papír négy sarkánál bevágjuk a papírt a papír középpontja felé, de úgy, hogy csak a körig vágjuk, így: 

 

Miután ezzel megvagyunk, a sablont bevágjuk a kör középpontja felé vezető vonalak mentén (csak a kör széléig!). Ezután a sablon alá helyezzük a papírt és a vonalakat átrajzolva, a papíron is megtesszük a négy bevágást.

(Persze mindez végezhető sablon nélkül is azon gyerekek esetében, akik már tudnak körzővel rajzolni és egyenes vonalakat húzni.)

A bevágások után a következőképpen járunk el: minden saroknál az egyik csücsköt középre hajtjuk, és gombostűvel összetűzzük. Tehát, ha magunk elé tesszük a papírt, akkor minden oldalon a bal oldali csücsköt behajtjuk középre, a jobb oldalit békén hagyjuk. A gombostűt parafadugóba tűzzük, lazán, hogy tudjon a forgónk forogni, és kész.

A forgó csücskeit tetszőleges motívumokkal díszíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandekom.blog.hu/api/trackback/id/tr77491745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cseszka12 2011.07.14. 14:35:25

Szia!

Olvastam a bejegyzésed és megszeretném kérdezni találtál-e már olyan anyagot, ami vízálló? Mert engem is érdekelne.