Ajándék

Ajándékötletek a család valamennyi tagjának, a barátoknak . Jeles alkalmakra és csak úgy. Saját készítésű, több-kevesebb kézügyességet és pénzt igénylő ajándékok. Ajándékozási szokások, az ajándékozás illemtana.

Ajándékozás

Friss topikok

  • deque: Ügyes! (2012.07.04. 16:15) Csillag gyöngyből
  • online fogadas: Nagyon tetszik az oldal <a href="http://raiul-bestial.info">filme porno</a> igaz meg ... (2011.11.19. 18:29) Megint a vándordíj...
  • ablakos: Részben saját készítésű ajándéknak minősül, ha készítesz egy remek fotót és azt feltöltve megrende... (2011.09.15. 11:03) Karácsonyi jókívánság
  • Cseszka12: Szia! Olvastam a bejegyzésed és megszeretném kérdezni találtál-e már olyan anyagot, ami vízálló?... (2011.07.14. 14:35) Papírforgó
  • KissVeronika021: Gratula! (2011.02.18. 14:53) Büszke vagyok!

Hogyan ajándékozzunk - egy kis illemtan

2008.10.06. 13:02 | Pepeanya | Szólj hozzá!

Címkék: ajándék illem

Nos, amikor ajándékozásra kerül a sor, vannak bizonyos szabályok, illemszabályok, amiket illik betartani.

Először is: elsősorban nem az ajándék értéke a fontos. Az a fontos, hogy kit akarunk megajándékozni, milyen kapcsolatban vagyunk az illetővel, és milyen alkalomra lepjük meg.

A barátainkkal abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy névnapi, szülinapi ünnepeink mindig azonos hónapokra esnek, vagyis, amikor ajándékozzuk egymást, akkor kölcsönös az ajándékozás. Legutóbb, mi különleges ízesítésű és formájú csokoládébonbonokkal leptük meg őket és egy üveg borral. Ők sokkal több ötletes ajándékkal készültek.

Otthon a férjem jól rámpirított, hogy máskor nekünk is sokkal több ajándékkal kell készülni, mert milyen ciki volt, hogy mi "csak" a csokit és a bort vittük. Nem értettem vele egyet, mert tudom, hogy a csokikat milyen szeretettel és odafigyeléssel válogattam össze nekik, hogy előre elképzeltem, ahogy majd sorban megkóstolgatják őket, és előre láttam az örömüket, mert tudom, mennyire szeretik a csokit.

Nem tudom, kinek volt igaza, de azt tudom - hiszen a legjobb barátnőm és a férje -, hogy a barátainknak semmi rossz érzése nem volt, szívesen adták, amit adtak és nagyon örültek a mi ajándékainknak.  

Most nézzük meg, hogy az egyes alkalmakra milyen illemszabályok vonatkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandekom.blog.hu/api/trackback/id/tr85699347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása