Ajándék

Ajándékötletek a család valamennyi tagjának, a barátoknak . Jeles alkalmakra és csak úgy. Saját készítésű, több-kevesebb kézügyességet és pénzt igénylő ajándékok. Ajándékozási szokások, az ajándékozás illemtana.

Ajándékozás

Friss topikok

  • deque: Ügyes! (2012.07.04. 16:15) Csillag gyöngyből
  • online fogadas: Nagyon tetszik az oldal <a href="http://raiul-bestial.info">filme porno</a> igaz meg ... (2011.11.19. 18:29) Megint a vándordíj...
  • ablakos: Részben saját készítésű ajándéknak minősül, ha készítesz egy remek fotót és azt feltöltve megrende... (2011.09.15. 11:03) Karácsonyi jókívánság
  • Cseszka12: Szia! Olvastam a bejegyzésed és megszeretném kérdezni találtál-e már olyan anyagot, ami vízálló?... (2011.07.14. 14:35) Papírforgó
  • KissVeronika021: Gratula! (2011.02.18. 14:53) Büszke vagyok!

Eljegyzés, esküvő

2008.10.08. 13:08 | Pepeanya | Szólj hozzá!

Címkék: esküvő eljegyzés

Fú, mi egyszer elkövettünk egy nagy faragatlanságot a szüleimmel. Az unokanővérem eljegyzésére voltunk hivatalosak, ráadásul apuék keresztszülők is. Mit vigyünk, tanakodtunk, végül kisütöttük, hogy veszünk az unokahúgomnak egy aranyláncot. Szóval, úgy gondoltuk, mivel ő a keresztgyerek, csak őt kell ajándékozni.

Na, ilyen hibát ne kövessen el senki! Nagyon ciki volt, hiszen a többi vendég mind közös ajándékot vitt a jegyeseknek, úgy, ahogy az illik. Abban igazunk volt, hogy még nem laktak együtt, használati tárgyat hülyeség lett volna ajándékozni. De akkor mit? Hát azt a mai napig nem tudnám megmondani, mert a többi vendég poharakat stb. ajándékozott. 

Egy szó, mint száz: mindenképpen közös ajándék kell, azt pedig, hogy mit, azt megint csak a kapcsolat szorossága határozza meg. Szerintem pl. apuék, mint keresztszülők, nyugodtan ajándékozhattak volna pénzt is. Vagy manapság nagy divat üdülést, néhány napos welness hétvégét ajándékozni.

Az esküvőre már mehetnek a használati tárgyak, háztartási gépek. Itt is nyugodtan meg lehet előre érdeklődni, hogy mire van esetleg szüksége az ifjú párnak, vagy ha van közös hobbijuk, akkor arra is utalhat az ajándék. De szerintem közeli rokonoknál itt is megengedett a pénz.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandekom.blog.hu/api/trackback/id/tr62703214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása